Järvsöträhantverk
Mobil: 070 29 11 371
info@jarvsotrahantverk.se

Translator

Järvsöbågen

webshopDen genuina Järvsöbågen härstammar från en idé som dök upp för många år sedan. Grundaren och dåvarande ägaren av Järvsö Trähantverk, grundat 1986, jobbade mycket med svepslöjd och det föll sig naturligt att använda svepslöjd i flera olika sammanhang.

En adventsljusstake i modern tappning

Brostugans Café och hantverk är en gammal kulturbyggnad i Järvsö. Den pryder sin plats alldeles nedanför Stene Gård men då den var nyrustad blev det tydligt att det saknades något som kunde pryda och harmoniera med de vackra fönstren under vinterhalvåret. De adventsbelysningar som fanns på marknaden stämde inte överens med byggnaden och fönstren. Svepslöjd var förstås den första tanken och det visade sig gå alldeles utmärkt att använda sig av ett tunt trä som var bågformat och helt enkelt linda en ljusslinga runt bågen. Många av gästerna blev förtjusta i bågarna när de såg dem utifrån och ville gärna veta var man kunde köpa dem. Det är upprinnelsen till dagens moderna Järvsöbåge.

Järvsöbågen

En mycket viktig detalj i Järvsöbågen är det varmgula skenet från de 10 lamporna. En annan viktig detalj är att lamporna är placerade så att ingen lampa skyms av mittenpelaren i fönstret.

Den smäckra, bågformade designen ger ett tilltalande intryck som ha bidragit till att den numera har upptäckts i andra delar av Sverige.

Järvsö Trähantverk

Vilken modell passar dig bäst?

Om du vill lysa upp dina fönster med en unik och vacker designad ljusstake har du möjlighet att här hitta det som passar dig bäst. Järvsöbågen finns i två olika storlekar, liten och stor, samt i tre olika färger, svart, vit och röd. De två storlekarna är tillverkade för att passa både moderna och äldre fönster.

Art. nrTypStorlek (L x H)
401Järvsöbågen/liten/svart74 x 24 cm
501Järvsöbågen/stor/svart93 x 30 cm
402Järvsöbågen/liten/vit74 x 24 cm
502 Järvsöbågen/stor/vit93 x 30 cm
403Järvsöbågen /liten/röd74 x 24 cm
503Järvsöbågen/stor/röd93 x 30 cm

Design: Bengt Olov Janars, Järvsö.
Mönsterskyddad. Registred Community Design no. 001618281-0001

Beställ Järvsöbågen från webbshoppen

Köp extralampor till Järvsöbågen

Ladda hem produktblad för Järvsöbågen